Rysslands flygaktiviteter är itnressenta.

Avslöjandet som SvD gjort är i sig inget sensationellt. Ryska flygvapnet genomför regelbundet övningar mot det svenska luftrummet med syfte att se hur lång reaktionstiden för den Svenska insidentberedskapen är samt hur närgångna dom kan vara utan att vara provocerande. Luften är fri brukar det heta bland småbarn, så även i politiken.

Det anmärkningsvärde i händelsen under långfredagen var att det inte handlade om en rote, som genomförde en enskild provokation. Vilket bör ses som en upptrappning.

Men nu vet vi att Svenska politiker inte bär något ansvar till att situationen ser ut som den gör, trotts allt försöker dom inte ens göra något för att stoppa de ryska aktiviteterna den diplomatiska vägen. Det är ju självklart att det är försvarsmaktens fel att deras resurser inte räcker till, och att Sverige om Ryssland haft ond intentin, i gryningen varken haft ledningsplatser eller hkv. För det ryssarna gjorde den natten det var lektion ett a i invation.

Amaranth älskar politiker för deras förmåga att aldrig ha något som helst ansvar inte ens i frågor som dom direkt har inflytande över och direkt har valt utgången på. Men jag väntar tålmodigt på idiotkomentarerna från riksdagen.
 
Men det är viktigt att komma ihåg att regeringen lovat att det är bra som det är, att Ryssland och deras aktiviteter på inget sett kan ses som ett hot och att politikerna har allting under kontroll... retards.