Den bästa resan är den som inte görs alls.

I höstas höjde Trafikverket trafikavgiften som alla svenska tågoperatörer betalar för att bedriva trafik. Det planeras att man även kommer göra det under 2014. Det resulterade som med alla höjningar av grundavgifter att operatörerna tvingades höja biljettpriserna i vissa fall med upp till fyrtio procent.

Men politikerna tycker inte att det är tillräckligt utan vill utreda möjligheten att ta ut trängselskatt i järnvägsnätet. Ja det är uppenbart att det inte kostar tillräckligt mycket än att ta det "miljömässigt bästa alternativet" tåget för långa resor i landet.

Utredarna ska också ta ställning till huruvida en införsel av vägavgift på hela riksvägnätet är en bra ide eller inte.. Kan dom inte bara ge alla reseförbud med fordon om det nu är det dom är ute efter. vi har ju fötter, det fungerade bra i rätt många tusen år..

Jag föraktar verkligen politiker. Jag vet att det inte är politiskt korrekt att höja skatterna men för i helvette saknas det pengar så är det väll ändå det bästa man kan göra. Särskilt när det gäll infrastruktur.

Känner att jag borde flytta till skottland om dom blir självständiga nästa år. Då slipper åtminstone den här jävla sandlådan. Fan va trött jag blir.