Den svenska modellen.

I början av 80-talet fick Schweiz statsbesök av en större delegation från Singapore. Man ville se hur schweizarna hade organiserat sitt samhälle som då ansågs som främst i Europa, och ville bygga vidare på detta. Uppenbarligen så lyckades man över förväntan.

I Sverige tror många fortfarande på "den svenska modellen" som med facit i hand är ett haveri: På drygt 40 år har man drivit landet fullständigt i sank och enligt FN:s HDI ranking/index så är den förväntade utvecklingen spikrakt nedåtgående. Men det gick å andra sidan bra fram till mitten på sjuttiotalet och marginalskatten behövdes höjas över femtio procent.

Trots detta så sker ingen politisk förändring i Sverige utan t.o.m. "de nya" politiska falangerna inom partierna fortsätter med att intesifiera politiken på inslagen bana. Vanstyret är totalt och alla försök till kritik möts av rena floskler. Dumheten och självgodheten är total vi är ju världens bästa land. vi har i alla fall varit det någon gång. Bäva månde svenskarna.
 
Och Singapore? Detta direkt toppstyrda och strikt hierarkiska land växer ekonomiskt och socialt för varje år. och folket i allmänhet har stor respekt för sitt lands ledning. Det är annat än i riket Sverige.