Litet svep.

Efter förra veckans räder i kaliningrad utrycker nu Carl Bildt för första gången oro över den ryska statens sätt att agera mot "utländska agentorganisationer". Föreningslagen säger nämligen att alla föreningar som inte är registrerade hoss pappa staten är terrorceller. Så mycket demokrati är det nämligen där borta. Mycket trevligt. Synd att det tog så lång tid att se en politisk reaktion från svensk sida. Men än mer synd är det att svensk media som vanligt inte har något nämnvärt intresse för vad som händer i närområdet.

Ack mitt älskade USA. Det kriminella gänget Black Guerilla Family påstås ha tagit över ett stort fängelse i Baltimore, USA, och tretton kvinnliga fångvaktare är nu åtalade för att ha hjälpt till. Åtalet handlar om smuggling, korruption och sex.

I USA pågår efter gårdagens nyhet att världens första pistol tillverkad i en 3D skrivare nu en hetsk debatt. Främst verkar kritiker fråga sig hur det kunde vara möjligt att i en maskin som designats för att kunna tillverka allt även tillverka vapen... I det så paranoida USA är den störstta oron som vanligt kopplad till vad som kommer hända om terorister kommer över tekniken, som ju är varken avancerad eller direkt dyr.
 
Hur tänker en brandanläggare? Ja vad är det som driver en person att anlägga bränder. MSBs senaste rapport på ämnet tar upp ett par fall och reder ut begreppen.