I dessa tider kan jag inget anant än skämas över samhället jag är en del av.

Åsa Romson skämms över den svenska försvarsindustrin. Jag hoppas innerligt att hon skäms lika mycket över krigsmaterielen som utvecklats och tillverkats av nämnda inustrigren och nu sänts till brandområdet... det borde hon ju i alla fall göra. Även om jag är medveten om att hyckleri går hand i hand med politik.

Det är inget annat än hemskt branden som härjar fritt i skogarna. Vad somär lika hemskt är nu när politikerna ska profitera på denna trgiska situation som har vänt verkligheten för många människor upp och ned och förstört hela liv. Det är visserligen naturligt för en politiker att just då dra igång vovuzelan, men likväl direkt hemskt och ovärdigt.

Det gäller oavsett om det kommer från opositionen som nu kommer med direkt ogenomtänkta, okenonomiska och felriktade löften om vad som komma skall. Eller sittande regerings försvar om att allt minsann är som det ska och alla är väl rustade och det minsann inte alls råder missförhållanden hoss alla drabbade parter.

För är det någonting den här branden gör som är positivt för samhället så är det att den visar, i alla fall insiktsfulla och inteligenta individer, hur förstört och illa fungerande det svenska samhället verkligen är. Och det, tackavara den gyllene principipen att ingen i en demokrati får det bättre än dom förtjänar.

Det är säkert jättefint med en stat som inte kostar någonting och skatter som kan sänkas för varje år. Men det kompenceras in annat. Skolor, vårdinrättningar, kollektivtrafik, och katastrofberedskap.