Putin fortsätter effektivt att visa omvärlden att hela den där demokratigrejen inte är något som han och hans vänner har en villja att sattsa på...

Det enda jag kan hoppas är att det innan det här året är över står klart inte bara för vanliga människor utan även för svenska politiker att det ryska undret inte är något att hylla eller något att se ned på. Det är något att ta på allvar och en utveckling som är direkt ovärdig tjugohundratalet.

Nu tror jag visserligen inte att det finns något som helst intresse att faktiskt ifråga sätta Ryssland officiellt. Nej varför konfrontera en av skolans framgångsrikaste mobbare. Något än värre är att skulle politikerna kritisera Putin skulle hela det politiska etablissemanget behöva byta inställning och det är ju otänkbart...

Det är fruktansvärt att människorättsaktivister, journalister och motståndare i största allmänhet till Putin och hans regim fängslas, "försvinner" eller mördas i sina hem.  Men minst lika fruktansvärt är tystnaden, Västvärldens tystnad. Västerländska politikers och mediers ovilja att lyfta frågorna. Oviljan att faktiskt föra tanke till handling. Om mänskliga rättigheter är något att sträva efter ska inte statsgränser kunna utgöra ett hinder.
 
Och är du som jag en helt vanlig människa, som tycker att det är fel när en regim kränker sina medborgare, stå då för det, prata om det med personer i din bekantskap om du har den möjligheten. Det är det minsta en själv kan göra för att skapa förändring.
 
http://ind.pn/1h6dPUw
 
Händer inget jättespännande före helgen såblir det inget så mycket mer bittert för veckan.