Slaget om Bromma fortsätter.

Catharina Elmsäter-Svärd, du har fel angående säkerheten på Bromma flygplats. Med den hindersituation som råder, och att TS lagt sig platta för Swedavias påtryckningar så blir Bromma flygplats en av världens mest osäkra 3C-flygplatser.

Det var därför TS så sent som i November 2013 inte ville godkänna uppklassningen. Sen utövades påtryckningar, kommerciella intressen går före flygsäkerhet, vilket är allvarligt - och det oavsett om du vill erkänna det eller ej.

Vad finns det annars för rimlig förklaring till att Sedavia kunnat få så många undantag från säkerhetsreglerna. Om säkerheten hade varit den som värderades högst, hade det inte varit bättre att ha kvar den tidigare klassningen, som passade Bromma mycket väl?
 
Nej juste ja, om inte Bromma hade blivit omklassat så hade ju Braathens, Malmö aviation blivit tvningna att fofrtsätta med trafik som inte var tillåten. För att inte tala om att Malmö aviation inte hade unnat köpa sitt frälsarflygplan cs300.
 
De svaren som du lämnade i gårdagens interpellation är klasiska för politiken, väldigt många ord, men egentligen ingen som helst innebörd, och inte heller svar på frågorna. Det enda som gjorde mig förvånad vara att du inte kallade Lindberg frö "lilla gumman"

Det är inget annat än beklagligt att en "ansvarig" minister inte kan se det. När det är så tydligt i de delar av beslutet som ändå gjorts offentligt. Det är också djupt beklagligt att du tar det aktiva valet att stå och ljuga om detta i riksdagen, men på inget sätt förvånande. Kan inte vara helt lätt att behöva tänka på att du med all sannoliikhet slipper vara minister efter valet och slipper ha det där jobbiga ansvaret du ändå inte är kompetent att ha.