Neonationalism och ryska imperialistiska drömmar.

I russia today går det att läsa om en allians mellan Ryssland och neonationalistiskapartier i väst, som kan var början på organiserat kaos i väst, orkestrerad av Putin. Han delar intresset med alla dom som vill söndra EU.
 
Det kan vara fel att beskriva det som en allians men ömsesidigt informationsutbyte och politiskt såväl som ekonomiskt stöd från rysk sida ger bilden.

Det skulle på sikt ge katastrofala följder för vår samhällsstruktur. Historisk var det precis så Sovjetunionen arbetade. Målet då var att skapa oreda i väst genom att finansiera terroristgrupper ex. Röda armé-fraktionen.

Putin har under mycket lång tid visat sitt intresse för att återgå till en sovjetpolitisk agenda. Det är därför inte svårt att misstänka att Putin skulle vilja försöka ta chansen att nyttja de "nyttiga idioter" som nu med framgång rörs sig framåt från den "politiska högern".

Starka är de krafter som vill störta EU och vad unionen står för och det vore både naivt och direkt fel att bortse från att Putin bara kan se på brunskjortornas viljor med sympati. och på olika sätt kommer att stödja det arbetet.