Glasburk

Någonsin känt att du har hur många idéer som helst. inspiration som skulle räcka nästan hur länge som helst. En vilja att förverkliga så stark att ingenting annat betyder något. Jag brukar råka ut för det. Bli manisk. men lika fort stormar verkligheten fram. Ingen kunskap. Ingen möjlighet. All en gång så varma och omfamnande inspiration alla idéer. Varenda liten känsla allt kastas det i en glasburk bara för att mitt inre ska kunna roa sig med att kasta burken genom rummet och jubla över kollapsen som infinner sig när burken splittras emot väggen. Av det som återstår finns inte mer än fragment. Skärvor som vid minsta beröring får en att rycka tillbaka handen medens blodet sakta rinner från fingertopparna. The pain is the only thing that's real.

Alone

Den eviga bristen på sömn

Förstår inte vad i helvette felet är egentligen. Eller egentligen gör jag det. Vore det inte för alla känslor. För ångestens tjocka dödande täcke. De mörka oceanens ensamhet, tomhet. Tårarna. Då hade det kanske funnits något att sova för. Hur kan det vara så att jag inte ens klarar av att tillgodose någott sånt egentligen. Men jag kan ju äta åtminstone. Det är bra att den här patetiska kroppen klarar av nägonting. Inte för att det på något sätt är bra. Men det är iaf något.

Vill bara döda allting. tränga undan varenda känsla, varenda litet obetydligt minne, varenda äcklig tanke. Vill inte leva det här livet en enda minut till. Det finns ingen anledning till att göra det. Det finns inget fint  i en verklighet som min. Men  jag förstör i alla fall ingen annans liv. Och det är ju bra

The night

Svartsjuk. men vad gör det.

Jag skäms över att vara i närheten av min bror och hans fästmö. Känslorna hon väcker med sina vackra former sin lättsamma och ständigt roande person. Dom får mig att må illa. Det går inte heller att bortse från det faktum att bror lyckas med allt han går in för. Om ett halvår har han sin andra examen. vad har jag.. ingenting. Han är för fan två år yngre än mig. Kommer aldrig kunna bli som honom. Men vad gör det. Det är inte som att det finns något bra i att kunna genomföra det man vill och få bli lycklig med vem man vill. Men det kanske bara är jag.

I'd do anything

Perfektion...

 
....på något vis åtminstone.

Kaffeburk

Smärta är de enda som finns på riktigt. Försöker döda dom kvävande känslorna och äcklande tankar. Men ingenting försvinner. Kommer ihåg allting. Allt de som jag inte kan må bra av. Det är de är det enda som kan fylla mitt huvud. Jag kommer bara kunna göra dig besviken. Ge dig den värsta smärta. Det är omöjligt att komma ifrån.

Fick en kaffeburk av bror i någon form av kompensation för att ingen av oss kunnat ses eller kommer ses på länge.. Det kändes bra. Även om han inget kan få. Hatar mitt jag. Istället för att göra något bra går all tid åt till att förstöra det lilla av själen som ännu finns kvar. Det där med piller, samtal och kbt och allt vad dom nu kallar det är  inte något

Skitungar deras föräldrar och samhället.

Sedan skitungarna i Göteborg börjat bråka över att ingen har gjort någon annan något illa för att ingen av dom har stake nog att stå för sina egna ageranden skriks från alla håll att lagen ska ändras.

Jag vet inte vad en omarbetning av lagen skulle kunna bidra med. Ser man på lagstiftarnas tidigare bedrifter så finns det ju inte direkt något att bli imponerad över, nästan sparka ihjäl en pensionär= 120 timmars samhällstjänst, sparka en 14-årig tjej i huvudet= 140 timmars samhällstjänst, om du istället tagit henne på brösten eller haft ömsesidigt frivilligt sex hade straffet blivit fängelse.

Hela samhället har fastnat i äcklig sörja av straffrabatter när det samtidigt varje år trumpetas: "Vi måste visa tidigt att det är allvar". Jo men det märks ju verkligen att det är, det är inget annat än rent publicistiskt, och det brukar statsrepresentanter förakta. Men alla är ju inte riktigt lika även när alla är jämlika.

Om föräldrar och konflikträdda lärare stoppade i barnen lite respekt för andra människor istället för att mata curlingbarnens ego skulle allt se annorlunda ut .. utan ny lagstiftning. Det är intressent att det krävs flerårig utbildning och stort engagemang för allting i livet förutom att skaffa en ungdjävel. Det är jävligt äckligt att det ses som något bra.

Nej det är nog lite för mycket begärt av föräldrar att dom ska uppfostra sina barn.

Gamla teorier och nya problem

Det är lite roande att sitta och läsa om alla dessa stereotypkrig, som tintin och allt annat mög och sen tillämpa sociologiska teorier på detta. Som till exempel Parsons strukturfunktionalism. Om man ser det hela från hans AGILsystem så håller vi nu på att jävlas med L:et som står för Latency/Latent Pattern Maintenance, som på svenska skulle kunna översättas till "bevarande av grupp, samhälls- och kulturmönster" Det vi gör nu är att försöka radera historia, vi försöker glömma att den mörkhyade dockan i tomteverkstan var just den nedlåtande syn på mörkhyade i USA under 1900-talet första hälft, istället för att använda oss av ett reflexivt tänkande och försöka blicka framåt så försöker vi sopa undan vår felsteg, gömma dom under mattan. Men vad är det egentligen som vi lär oss av om det inte är vår historia. Hur ska någon kunna veta att ett mistag inte ska ögras igen om det inte finns något som säger att det redn gjorts en gång med en viss följd.

Jag har växt upp med tintin, tomteverkstan och allt vad det är och inte går jag omkring och tror att alla mörkhyade har rastaflätor med rosetter längst ut är kolsvarta och har läppar som täcker halva ansiktet? Tror inte heller att alla judar dansar kosakdans men finns sälert dom som gör. Varför skulle dagens barn tro det? Så bevara kulturmönster, ha kvar tomteverkstan som den är, men lägga kanske lite krut på att berätta för barn att det är just gamla nidbilder, karikatyrer av hur man såg på människor förut? Karikatyrer kommer ALLTID att finnas, det behövs inte ens karikatyrer för att människor ska ta illa upp för vad andra uttryckt. Nu tycker jag inte om att referera till Parsons, men här hittade jag väll undantaget.

Stockholm

En fredag

Ja nej.... va

Det kommer aldrig att bli något av alla mina ideer. Det har varit tydligt så länge. Ända sedan den allra första inspirationen infann sig. Slängde min svarta bok idag. Dör fanns alla tafatta beskrivningar och nedklottrade figurer av vad jag velat gjort. Vill göra. Men ångesten över att se den ligga där i traven blev för stor. Det känns som att det är med fottot som med båtarna. Det är inte meningen att jag ska hålla på med sånt. Det är väll inte bara det, de är ju lika med allt som jag velat så länge jag kan minnas. Det är inte meningen att det ska gå.

Fick pm på ett forum i går. Hon var tillsynes positiv. Men ville ha referenser.  Kunde ju bara svara att jag inget har, genast var det inte alls något bra i det föreslagna eller ens någon anledning att diskutera dess infall och utfall. Det är tur att jag snart slutar vara aktiv där efter fem år av jag vet inte vad riktigt. Det har  bara smakatt mer än det har kostat det där ändå. Blir så jävla ledsen varje gång skiten kommer på tankerna. Men varför bry sig om det. Bara göra annat.

Näe får väll nöja mig med vad jag har. trotts allt blir det inte bättre. Inte något utav det. Hur det ska vara möjligt vet jag inte. Det enda jag kan komma ihåg är ju allt sånt som borde förtängts redan i ett tidigt skede. Men Det finns säkert något positivt i att aldrig komma ihåg sånt där som faktiskt är bra. typ gå till skolan. Jag önskar att jag var bra på någonting. Att det fanns en enda liten jävla egenskap som någon kunde uppskatta åtminstone tillräckligt för att ytterst sällan kunna tänka sig vara i min närhet. Men det är för mycket begärt att någon sån ska finnas. Jag hoppas jag gör rätt i att göra allt för att förtränga de omöjliga. Men vad vet jag. Snart sitter jag väll med ännu värre ångest. Precis som varje gång tidigare.

vinter