Utvecklingen i Ukraina får mig direkt att tänka på...

 


För det är ju ändå så att Ryssland rustar från en låg nivå, och det viktigaste av allt Det finns inget hot mot närområdet inom överskådlig framtid. Eller hur, svenska politiker?
Иван вы приветствовать более в любое время

Viktigt är att tänka på är att det är närmre Ukraina- Stockholm än Treriksröset - Stockholm... och bra mycket närmre från Stockholm till St Petersburg

Det finns kanske hopp för samhället ändå.

Transsexuell person nekades bröstingrepp
 
Skönhetskliniken vägrade förstora kvinnans bröst. Då krävde den transsexuella personen ett skadestånd.

Och nu får hon rätt av Skaraborgs tingsrätt, skriver Falköpings tidning på nätet.
 
Kvinnan ville göra en bröstoperation på en skönhetsklinik i Falköping.

Men kliniken nekade – med anledning att personen hade ett manligt personnummer.

Innan nyår lämnade hon därför in en stämningsansökan till Skaraborgs tingsrätt.

Där krävde hon 22 000 kronor för diskriminering av hennes kön.

"Jag är en kvinna med ett personnummer som kopplas till ett manligt juridiskt kön", skrev hon i stämningsansökan.

2011 inledde personen, som tidigare var att betrakta som man, en könsutredning.

Men en operation för könskorrigering är det lång väntetid på. Då tog den transsexuella personen kontakt med Kosmetisk kirurgi i Falköping i december samma år för en bröstförstoring.

Skönhetskliniken nekade med motivering att det krävs ett kvinnligt personnummer för operationen.

Det var fel, enligt Skaraborgs tingsrätt, som ger personen rätt.

Företaget valde att inte svara på stämningsansökan och måste nu betala 22 000 kronor i skadestånd.
 

Journalistens formuleringar kan det dock önskas mer utav av. Men det är i alla fall ett steg i en bättre riktning.

Putin fortsätter effektivt att visa omvärlden att hela den där demokratigrejen inte är något som han och hans vänner har en villja att sattsa på...

Det enda jag kan hoppas är att det innan det här året är över står klart inte bara för vanliga människor utan även för svenska politiker att det ryska undret inte är något att hylla eller något att se ned på. Det är något att ta på allvar och en utveckling som är direkt ovärdig tjugohundratalet.

Nu tror jag visserligen inte att det finns något som helst intresse att faktiskt ifråga sätta Ryssland officiellt. Nej varför konfrontera en av skolans framgångsrikaste mobbare. Något än värre är att skulle politikerna kritisera Putin skulle hela det politiska etablissemanget behöva byta inställning och det är ju otänkbart...

Det är fruktansvärt att människorättsaktivister, journalister och motståndare i största allmänhet till Putin och hans regim fängslas, "försvinner" eller mördas i sina hem.  Men minst lika fruktansvärt är tystnaden, Västvärldens tystnad. Västerländska politikers och mediers ovilja att lyfta frågorna. Oviljan att faktiskt föra tanke till handling. Om mänskliga rättigheter är något att sträva efter ska inte statsgränser kunna utgöra ett hinder.
 
Och är du som jag en helt vanlig människa, som tycker att det är fel när en regim kränker sina medborgare, stå då för det, prata om det med personer i din bekantskap om du har den möjligheten. Det är det minsta en själv kan göra för att skapa förändring.
 
http://ind.pn/1h6dPUw
 
Händer inget jättespännande före helgen såblir det inget så mycket mer bittert för veckan.

Slaget om Bromma fortsätter.

Catharina Elmsäter-Svärd, du har fel angående säkerheten på Bromma flygplats. Med den hindersituation som råder, och att TS lagt sig platta för Swedavias påtryckningar så blir Bromma flygplats en av världens mest osäkra 3C-flygplatser.

Det var därför TS så sent som i November 2013 inte ville godkänna uppklassningen. Sen utövades påtryckningar, kommerciella intressen går före flygsäkerhet, vilket är allvarligt - och det oavsett om du vill erkänna det eller ej.

Vad finns det annars för rimlig förklaring till att Sedavia kunnat få så många undantag från säkerhetsreglerna. Om säkerheten hade varit den som värderades högst, hade det inte varit bättre att ha kvar den tidigare klassningen, som passade Bromma mycket väl?
 
Nej juste ja, om inte Bromma hade blivit omklassat så hade ju Braathens, Malmö aviation blivit tvningna att fofrtsätta med trafik som inte var tillåten. För att inte tala om att Malmö aviation inte hade unnat köpa sitt frälsarflygplan cs300.
 
De svaren som du lämnade i gårdagens interpellation är klasiska för politiken, väldigt många ord, men egentligen ingen som helst innebörd, och inte heller svar på frågorna. Det enda som gjorde mig förvånad vara att du inte kallade Lindberg frö "lilla gumman"

Det är inget annat än beklagligt att en "ansvarig" minister inte kan se det. När det är så tydligt i de delar av beslutet som ändå gjorts offentligt. Det är också djupt beklagligt att du tar det aktiva valet att stå och ljuga om detta i riksdagen, men på inget sätt förvånande. Kan inte vara helt lätt att behöva tänka på att du med all sannoliikhet slipper vara minister efter valet och slipper ha det där jobbiga ansvaret du ändå inte är kompetent att ha.

Tårfyld tisdag.

Det är väll som vanligt antar jag. Känner orimligt mycket ilska och sorg över hur frånvarande människor är och hur dumma i huvudet alla verkar vara överlag. Men det är klart varför klandra andra för att dom inte fattar att om en inte bryr sig om vad som händer iverkligheten nä då kommer en inte heller att se vara vissa saker händer senare.
 
För varje program jag lyssnar på på radin. För varje artikel jag läser i tdnignen. För varje inslag jag ser på tv förlorar jag ännu en bit av den lilla naiva tron på männskligheten som fanns när jag vara barn. Nej det enda som känner glädje i dessa dagar är min tilltagande misantropiska sida-

Min nya läkare är ett ärkepucko och en avskyvärd människa. Psyk finns det ingen anledning att gå till längre i dag gav jag den siste på mottagningen att göra ett bra intryck. Kanske har för höga krav helt enkelt. Måste ju uppenbarligen vara så, alla kan ju inte vara så inkompetenta och vidriga... eller.

Ficks återkoppling på en kompletteringsuppgift och känner att det inte är  värt att försöka en gång till nej det här vara fan fjärde gången jag kompletterar och fattar fortfarande inte vad i helvette person vill att jag ska skriva.

Ibland hade det varit bra om det faktiskt existerade en människa i verkligheten som i alla fall kunde ge sken av att lyssna. Eller bara finnas. Eller bara någonting. Ensamheten äter upp mig. Men varför bry sig. Jag har ändå bara mig själv att skylla och jag har igen möjlighet att förändra ett jävla skit.

Skulle göra vad som helst för hallonscones

 

Fick ett paket.


.. vet inte vilken jag ska börja med :(

Självhatet.

Det vore så bra att bara äntligen dö. Lagat och ätit min fjärde middagsportion. Det enda positiva med hetsätandet är ju att maten tar slut en dag och då går det abra att svälta till den tjugosjunde och jag får pengar för att fortsätta hetsäta. Hade jag varit bulimiker hade jag iaf spytt upp skiten igen... men sån tur går det ju inte att ha.

Kul liv. Det kanske vore bättre om det faktiskt fungerade. Eller var en tiondel så roligt att leva som alla hävdar.
 
Ibland vill jag bara höra ett ord eller två. Ibland vill jag känna sig saknad. Ibland vill jag få förslag och ideer. Ibland vill jag ha den värmande närheten. Ibland vill jag få en kommentar. Ibland vill jag bara äras med sällskap. Ibland vill jag höra någon annan än sig själv. Ibland vill jag bara vara för sig själv. Ibland vill jag ha stöd. Men mest vill man bara vara nära någon något. Måste sluta vara egoist.
 
Tittar på lägenheter, gata efter gata, stad efter stad. Skrattar åt mig själv, skrattar åt alla patetiska tankar jag får om att en gång lyckas flytta härifrån. Klarar ju inte ens av att lära känna en person än mindre samtala med en.Hur fan ska man kunna få tag i ett arbete. Finns ju ändå inte en jävel som vill arbeta med någon som går till arbetet och gör det som förväntas och sen går hem.

Finns inga ord för hur omslutande självhatet har blivit. Gjorde allt ni sa fungerar. Jävla lögnare det finns inget som botar, inget som lindrar. Tror jag ska leta efter pengar och gå och köpa mig lite cancer, kanske extra middag också.

Om livet varit något vackert.

 

"många bollar i luften"

När ska det bli allmänt accepterat att tanken av "många bollar i luften" som något positivt är ren idioti. Det är ett samtida populärt bull shit som inte fungerar i verkligheten.

De som har många bollar i luften, har ingen i handen. Allt är en illusion om effektivitet. De verkar vara produktiva, men producerar bara skräp.

Visst är det bättre att göra något med kvalitet än att producera en stor mängd...skit. Men, idag verkar mycket upp-och-nervänt.

Eller kanske är det så att kvantitet är bättre än kvalitet när allt kommer kring. Men det vill ju absolut ingen erkänna så det vore konstigt om det vore så.

Konsekvenserna kommer för de som vill se. Vänta och beskåda människans kollaps.

Hur blev det egentligen så att det inte var vad och hur bra en person gjorde något som värderades utan enbart hur många olika saker som människan kunde göra sammtidigt? När? Men framför allt; Varför?
 
Jag kanske bara är bitter för att jag inte kan ha några bollar i luften. Klassiskt svenskt tjurig svartsjuk jantelagig och bitter.
 
Bästa sättet att vakna på morognen är förövrigt att använda radioväckarklocka... när Ring p1 börjar finns det inte en fiber i min kropp som inte vill lämna sängen frö att döda radion i frustration över vilka människor det finns i landet.

It's all dark.

All that you touch, All that you see, All that you taste, All you feel. All that you love, All that you hate, All you distrust, All you save. All that you give, All that you deal, All that you buy, beg, borrow or steal. All you create, All you destroy, All that you do, All that you say. All that you eat, And everyone you meet, All that you slight, And everyone you fight. All that is now, All that is gone, All that's to come, and everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.

There is no dark side of the moon really. Matter of fact it's all dark.

Kan någon förklara varför det måste stå på förpackningar med halstabletter hur många kalorier varje tablett innehåller, när det inte är ett krav på kakor, bullar och annat nyttigt. Mvh// Det här samhället är helt obegripligt

 

Alldagliga tankar.

Jag begriper inte hur folk på allvar kan tro och tycka att det är beundransvärt och eftertraktansvärt att kunna tänka och resonera när det inte ger något annat än ännu mer bedrövelse och avgrundslös ångest.

Visst, låt vara att det finns smarta människor, som rätt ofta dessutom har fantastiska utgångspunkter i övrigt och njuter av livet osv, men dessa personer har ju lyckliga liv att grunda livskrafter att stå ut med eländet på.

tänk bara så mycket plåga dumhet besparar en människa: en slipper helt genomskåda en massa vackra artiga lögner som kunde gjort en lyckligare. för att inte tala om att en aldrig så hur sjukt allting egentligen är.

En annan sån där sak är artiga personer, dom ställer till med onödigt mycket sårade känslor. Är en ärlig med sina känslor i stället för att låtsas pga ren välmening sårar man betydligt mer, vilket väl bör ses som en form av paradox.

Det är inte första gången jag fått tanken att artighet är en defekt i relationer. Otrevliga människor är tryggare i bekantskaper än trevliga personer. Annars hade dessa inte känt sig trygga i att vara frispråkiga.

Det är problematiskt att det inte går att läsa mellan raderna och att det inte heller är något positivt i längden.

Panik är vad jag har.

Livet det flyr och det finns ingen chans att komma ikapp. De dagar som passerat kommer aldrig tillbaka och alla de dagar som fyllts av tomhet och misslyckanden kommer alltid stå där. Jag kan inte må annat än dåligt över att jag har slösat bort de senaste typ åtta åren på ingenting. Åtminstone inget som jag kan forma till något värdigt.

Det är synd att det inte går att byta ett missbruk mot ett annat. Behändigt skulle det vara. Till och med att vara beroende av att springa tjugo mil i veckan hade varit bättre än att tycka att det är bra att äta när man är hungrig och sedan inte kunna förmå sig själv att sluta äta när en känner sig mätt.

Klarar inte av att leva med mig själv. Det finns inget positivt i att ha sig själv, allt är bara problem ett enda stor jävla fel. Det kommer aldrig bli bra. Jag klarar inte ens av att sova.

Drunknar.

Sjunker, jag förvånas av det isande kalla vattnet istället för att slå omkring mig kämpandes för att hitta mot ytan.

Jag vänjer mig snart vid kylan. Tillslut så kallt att det hettar mot huden.

Jag andas in med vetskapen att det inte finns någon luft att andas.

Jag dränker mig i denna dags sista minuter och, liksom igår känner tacksamhet över att jag inte behöver uppleva den igen.