Om det bara kändes bra.

A trend perhaps?

Hitler charmade omvärlden med sina låvord om frälsning.
Putin charmar omvärlden med sina låvord om frälsning.

Hitler viste vikten av välgjord propaganda och dess användning.
Putin vet vikten av välgjord propaganda och dess användning.

Hitler gjorde allt för att framstå som fredsvän.
Putin gör allt för att framstå som fredsvän.

Hitler hävdade att tyskar förtrycktes i utlandet.
Putin hävdar att ryssar förtrycks i utlandet.

Hitler hävdade att han "tvingades" agera mot tjekien för fred.
Putin hävdar att han kan komma att "tvingas" agera mot Ukraina för fred.

Hitler "räddade" tyskar genom anektering.
Putin "räddar" ryssar genom anektering.

Hitler fick länge agera ostört, det var fred i vår tid.
Putin får agera ostört, det är fred i vår tid.

Noticing a trend here?
 
fast det skulle betyda att histroien återupprepar sig... och att människan... detta inteligentaste av oragismer inte skulle lära sig något av historeien dår får väll ändå anses vara en befängd tanke.

Tjugosjunde.

 
 

Tjugofemte.

 

Tjugoförsta.

 

verkligheten.

Jag vet inte varför riktigt. Jag förstår faktiskt inte alls. Det blir alltid likadant. Oavsett metod. Oavsett vilja. Jag fortsätter på fel väg. Jag duger inte till något förbannat skit. Men det är ok. Det går Inte att förvänta sig att något ska bli bra. Det enda som med säkerhet kan upplevas är att dö. Olycklig ensam och utan att ha haft något av vad som krävs för att förverkliga tankar

elva.

 

Mår så risigt

 Det blir aldrig bättre någonting. Jag förblir precis samma vidriga mäniska i precis samma vidriga mäniskokropp. Aldrig kommer jag se mig själv. Aldrig kommer någon annan se den jag är. Men det är så livet fungerar. Det är bara att må dåligt över det eller ge upp. Oklart vad som är minst fel. Jag är världens sämsta. Jag har inte ens rätt förutsättningar att utgå från. Men det är ok alla kan väll inte bli rätt skapta. Förstår verkligen inte hur jag kan må så dåligt över att veta att jag aldrig kommer att kunna se mig själv. Ens känna mig själv. Patetiskt

nio.

 
 

Åtta.

 

Drömmar är bra.. eller.

Att låta fakta ta mer plats än känslor.

läser rysk politik och informationskrigföring. tur insikter bara försvårar allt och lär en att det inte är så enkelt som människor känslomässigt antar utifrån sin fattiga syn på verkligheten, men såna kommer å andra sidan inte må sämre av att avstå från att läsa om vad som egentligen hänt. Det är så politik fungerar, en oinsatt massa som är förledd till att tro sig vara insatt är en foglig massa.
 
"Putin .... outlined three concrete strategies for the integration of Ukraine already in 2013:

Scenario 1.
Ukraine is divided into two zones: western and south-eastern. He argued that this was due to the risk of civil war which was allegedly imminent in Ukraine.

Scenario 2.
This scenario envisages a complicated game with a pragmatic Ukrainian government aimed at convincing it to join the Eurasian integration project either under duress of circumstances or tempted by promises of political, economic and energy benefits (in Dugin’s opinion, this would be a bloodless scenario, possible to
implement during a socio-economic crisis in Ukraine).

Scenario 3.
This is a “vanguard” scenario as defined by Dugin or, to use Cold War terminology, a “subversive scenario”. It envisages using Western Ukrainian nationalists. “Western Ukrainians by definition and in line with the traditional classification do not share the values of liberalism, individualism, tolerance, multiculturalism, human rights ideology and other post-modernist standards predominant in modern Western society. Ukrainian nationalism is the main obstacle to the implementation of the Eurasian integration project. However, the attempt has to be made to turn the poison into a cure and the enemy into a friend, since the Eurasian Union is conceived of as being a model which respects the tradition and the cultural distinctiveness of individual communities
and peoples”

... Så medans kultur- och politik- eliten i väst panikade över nationalisters framgångar så gnuggade Putin händerna... inte första gången... och absolut inte sista.

Men det krävs dock insikt. Och insikt kommer inte från känslor. utan från fakta.
 
Det är fint att Putin nu siktar mot att använda sig av samma tankar för att försvaga resten av Europa och att våra politiker fortfarande står helt jävla handfallna och försöker förstå vad som inträffat, och varför ingen annan gjort något.
 
Den som väljer att se till historien vet också att Putin agerar på precis samma grunder som Hitler gjorde under de första anekteringarna som inledde vk2. Men väljer en inte att se historien så finns det ignet som borde ha lärts sedan tidigare.
 
Jag skäms inte att anse att den som inte sätter sig in i en fråga inte på något sätt ska uttala sig om den. Känsloargument hör inte hemma i en verklighet som kräver sunda beslutsunderlag.
 
Mer om rysk propaganda

Världens snyggaste bil, Alfa romeo1750 gtv

 
 
 


Ensamheten.

Oftast är spanarna ett riktigt underhållande program. Men i dag var annorlunda. Idag handlade det om vänner och dagens samhälle. Något som är redan är känt är att ensamma ses ned på.

Frågor som aldrig ställs till andra ställs. Och misslyckande är diagnosen. Dessutom drabbas den ensammes liv av en avsevärd förkortning likt rökarens. Synd man är både och.

Egentligen är det väldigt konstigt att det är så nära tabubelagt att vara ensam. Det är visserligen inte så att långt ifrån alla aktivt valt att bli det men ändå blir man bemött som något mindre värt.

För när det kommer till frågan om varför man inte råkar ha vänner så blir alla sin egna psykolog och vet genast vad du har för fel. För att inte tala om att de vet hur det ska lösas också.

Men jag ska inte klandra dem. Människor i allmänhet tror mer än dom vet. Dom tror också att det dom vet är den enda vägens sanning.

Det är som meningen med livet. Det pratades om det med barn på radion i morse. Man kan lätt misstänka att barn är intelligentare än vuxna. Bland annat så kom det fram att meningen med livet skulle vara att "finna en balans mellan sina egna intressen och närstående" Det har jag då fan aldrig hört en ungdom eller en vuxen säga..

Eller så är det bara så enkelt att meningen egentligen är att göra det inga människor gjort förr, lärt av sina misstag. Vi vet alla vad mänskligenheten gör för att skada vår omgivning. Men vi är alldeles för trångsynta för att göra något åt det.

Fan vet jag. Ju tidigare jag slipper leva desto bättre.

Lägga golv.. klaro


Är inte den som är den, men det enda jag kommer göra nu är slipa lite, spackla lite och lappa dit listerna.... sedan får dom dra ut på målandet hur länge dom vill.
... snickerierna i vardagsrum och ök är ännu  inte målade och där var det bara nio tio år sedan det börjades måla om... konstigt med tanke på att tid, vilja och pengar finns.

Arla morgon.

Glädje - ett känslotillstånd av tillfredsställdhet. När man är glad är man lycklig eller road, det är en positiv känsla. Människor uttrycker ofta glädje genom att le.

Hur kan något till synes så enkelt vara så svårt att uppleva. Kräver inte att det skulle vara någon längre period men det skulle ju vara skönt att få uppleva.
 
jag vill inte vara med längre, det är för svårt. Jag vill bara lägga mig ner och dö. Tids nog blir allt kanske bättre, det kanske rent av blir bra tillslut. Men varför skulle det det. Ingenting annat har ju blvit bra.
 
Allt blir precis så bra som jag förtjänar. Viljan saknar helt betydelsen. Men det är ok. alla kan inte förtjäna att må bra. Det är som att alla skulle förtjäna vänskap. Eller ett jobb eller vad som helst viktigt. Det är den opåverkbara verkligheten. Helt onödigt att må dåligt över.
 
Drömmar som inte kan kontrolleras måste krossas. Kan de inte krossas måste man ta de svagas utväg. När drömmarnas börda är tyngre än att man kan bära dem är det enda alternativet att ta sitt liv.
 
This is the end
Of our elaborate plans, the end
Of everything that stands, the end
No safety or surprise, the end
Desperately in need...
of some...
strangers hand

Lägga golv, bara hallen kvar...

 
 
 
... eller ja sen äre ju lister, måla väggar och massa till.

Det finns en för alla...

Det är en alldeles för väl spridd myt. Jag vet inte varför men alla verkar tro att så är fallet. Men om det nu skulle vara sant så minimerar det inga problem. Fortfarande måste prövas. Prövas med de svåraste av prov, tid. Skulle det stämma är då jag inte övertygad om jag överlever länge nog.

Gör det egentligen livet bättre att tro att det någonstans finns någon som kanske tycker om en när man har spenderat hela livet på att söka något som man aldrig når. Är det egentligen värt att ta risken länge till. Jag måste säga att jag är hemskt tveksam. För en sak vet jag och det är att jag inte tänker acceptera att dö gammal med vetskapen av att jag spenderade hela livet på att försöka hitta någon som inte finns.

Jag tror inte att det är ett värdigt liv. Men jag har säkert fel, det har jag alltid.

Lägga golv, Undergolv klart, då börjar det som kommer synas!

 


 
 

Neonationalism och ryska imperialistiska drömmar.

I russia today går det att läsa om en allians mellan Ryssland och neonationalistiskapartier i väst, som kan var början på organiserat kaos i väst, orkestrerad av Putin. Han delar intresset med alla dom som vill söndra EU.
 
Det kan vara fel att beskriva det som en allians men ömsesidigt informationsutbyte och politiskt såväl som ekonomiskt stöd från rysk sida ger bilden.

Det skulle på sikt ge katastrofala följder för vår samhällsstruktur. Historisk var det precis så Sovjetunionen arbetade. Målet då var att skapa oreda i väst genom att finansiera terroristgrupper ex. Röda armé-fraktionen.

Putin har under mycket lång tid visat sitt intresse för att återgå till en sovjetpolitisk agenda. Det är därför inte svårt att misstänka att Putin skulle vilja försöka ta chansen att nyttja de "nyttiga idioter" som nu med framgång rörs sig framåt från den "politiska högern".

Starka är de krafter som vill störta EU och vad unionen står för och det vore både naivt och direkt fel att bortse från att Putin bara kan se på brunskjortornas viljor med sympati. och på olika sätt kommer att stödja det arbetet.

Lägga golv, eller mera riva golv.
 


Lärdom för livet.

En sak som livet har lärt mig, som alla unga borde lära sig, är att det spelar ingen somm helst roll vad du vill arbeta med eller vilka kunskaper du har. Alltig handlar om vilket betyg du har.

För jag är en sån där som bara har meningslösa kunskaper. Jag fick aldrig bra betyg. Jag har aldrig lyckats ta en examen. Betyder det att jag aldrig lyckats lära mig något, ja om en ska tro på samhälelt så gör det nämligen det.

Lärde jag mig någonting när jag studerade till skogsmästare ja en jävla massa. ändå kunde jag inte svara på tentafrågorna, när det gällde.

Lärde jag mig något när jag studerade riskanalys och krishantering ja en jävla massa. ändå kunde jag inte svara på tentafrågorna, när det gällde eller skriva den där uppsatsen som krävdes för att få fortsätta.

Men det är ok. Alla åren av studier. Alla de där bortslösade åren, dom har gett mig kunskap. Kunskap som jag aldrig kommer att ha användning av. För det är kunskap som inte finns. För det som inte finns på papper, det finns inte och kan aldrig finnas...

För att inte tala om att den som har körkort vet hur denne ska bete sig i trafiken och vilka lagar och regler som finns, eller... Själv har jag iof inget så att jag själv kan något om det har ingen betydelse för det finns inte på papper.

Men varför vara bitter över att samhället ser ut som det gör. Varför må dåligt över hur verkligheten fungerar. Enbart patetiskt.

Om.

Om miljöpartiet och feministiskt initiativ har rätt i sina tankar om försvars och säkerhetspolitiken så borde det enda logiska vara att,

inga bränder om räddningstjänsten avskaffas.
ingen migrationsproblematik om det inte finns medborgarskap eller gränser.
inga sjuka om sjukvården avskaffas.
inga socioekonomiskt utslagna om försäkringskassa och soc avskaffas.
inga brott om rättsväsendet avskaffas.

För om vi bara pratar om det så försvinner det. Noticing a trend? eller har logik en plats i politik som baseras på känslor före faktum.
 
Förenklingar är bra, men ibland kanske verkligheten inte mår bäst av att bortse från hela sammanhanget.