Bra dag.

En bra föreläsning är en där man efter en hel dag i obekväm bänk i ett auditorium känner att tiden gått fort, sidorna i blocket betydligt färre och man ändå är helt klar i huvudet och inte känner sig mentalt dränerad. Bra fredag.

Fylld av nyvunnen kunskap och bekräftande av tidigare förutfattade meningar så kan jag inte annat än känna mig än mer matt över att politiker oavsett ställning ständigt väljer den enkla vägen istället för att faktiskt använda sig av politik och diskussioner för att utveckla myndigheters arbeten och förbättra förtroenden. Men den enkla vägen är den bästa vägen...

Myndigheters säkerhetsplaner, resurser och strategier må vara hur sekretessbelagda som helst, men de instruktioner som kommer direkt från förvaltningen har inget av det innehållet. Vad målet är, är ju inte direkt kopplat till hur det ska uppnås. Men det är bekvämt som politiker att ständigt hänvisa till sekretess istället för att just engagera sig i att driva en politisk linje som i praktiken går i samma linje som den ideologiskt uttalade. Men det är svårt det där med att vara nyanserad och ärlig, inte riktigt politiskt korrekt.

Men varför ha inskrivet i lagen hur politiker ska arbete när politikerna inte har något som helst intresse av att utföra arbeten på det sätt dom själva bestämt att det ska göras på. Det verkar ju helt befängt. Och varför ta ansvar för sina egna handlingar när man kan skylla allt ansvar på enskilda myndigheter som inte gjort annat än vad dom instruerats till av samma politiker, hur skulle det se ut, eget ansvar nej usch.