Några kommentarer till dagens stora "avslöjande"

"Under 20 år har vi inte haft något överhuvudtaget, men under de senaste två–tre åren har de varit ute och flugit över Östersjön då och då. Det är rätt sällan förekommande" Carl Bildt.. ja du lilla carl.. att gå från några incidenter per år till några varje månad.. det är verkligen rätt sällan.. för att inte tala om att det är betydligt fler än "inte haft något överhuvudtaget" oavsett vilken matematiskt okunnig som räknat.

"Vi reagerar inte på allting. Vi är inte uppe på allting. Det ska man inte" Carl Bildt.. ja du lilla carl.. förutsätter att du resonerat precis likadant om ett "hoppsan" inträffat.. för du vill väll ändå ha en konsekvent politik?

"Vi har en bra beredskap som vi anpassar efter hand" "Beredskap hålls efter bedömning om det är en allvarlig situation, vilket denna situation inte ansetts vara." Anders Silwer, insatschef Försvarsmakten.. Lögnerna duggar tätt.. Beredskapssänkningen av incidentflyget har sin grund i att det inte finns vare sig ekonomiskt utrymme. Det finns inte heller tillräckligt med personal för att upprätthålla verksamheten utan att bryta mot lagar. Men att vara ärlig, kritisera ekonomi, rekrytering och orimliga krav är ett politiskt minfält och inget som ger fördelar.

"I 90 procent lyfter vi inte av medvetna val, man tittar på transpondrar för vad det är för flygplan." Anders Silwer, insatschef Försvarsmakten.. skulle faktakollen kunna granska det där skulle det bli så jävla RÖTT.. Förutsätter att Silwer dessutom är väl insatt i att militära flygtranspondrar ger den information som den blir tillsagt att ge.. säger piloten att mig-27:an är flight sk2345 då är den det.

"Vi kunde ha en större öppenhet över vad som händer, det är bra för politiker och för medborgarna." Torbjörn Björlund försvarspolitisk talesperson V. Kan inte säga emot, sekretessen runt kränkningar och incidenter är för hårt dragen, men det skyddar regeringens ovilja till förbättringar och öppenhet effektivt.

Det var några kommentarer utan att säga för mycket. Ska nu kröka järnet och hoppas på att jag glömt bort politikernas patetiska beteenden när jag vaknat.

Över och ut.