KD och V de enda demokratiska partierna.

Jag har inte lyckats hitta några fördömanden av tårttacken mot en riksdagspartiledare från partiledarna för FP, M, S, C och MP. Endast KD och V:s partiledare verkar fördöma attacken, även S fd partiledare Mona Sahlin fördömer.

Men var är reichsmarschall Reinfeldt, vår statsbärande minister? Allt som krävs är två meningar, allt annat är ett stöd för attacken, eftersom Reinfeldt rent av kallar till presskonferens om hot mot fotbollsklubbars anställda.

Jag har länge spekulerat i om Reinfeldt både är fascist och i akut behov av psykiatrisk vård på grund av många av sina uttalanden om hans syn på verkligheten. För att inte tala om inställningen att alla landets generaldirektörer kan köra upp sina huvuden i röven på sig själva för att dom inte har någon aning om hur deras egna myndigheter ska arbeta och vad dom har för behov.

Att Reinfeldt helt tappat fotfästet bekräftas för varje minut som går. Nu är skadan förstås redan skedd, genom att inte omgående gå ut och fördömt så bekräftar han att han (till skillnad från KD, V och Mona Sahlin) stödjer politiskt våld.

Att Reinfeldt saknar omdöme och har en ytterst tveksam syn på statsmannaskapet och demokratin visste vi redan. Men att MP, FP, S och C stödjer politiskt våld var faktiskt något nytt (S brukar iaf komma med någon form av diffus rökridå).

Resultatet är bör således vara att borgerliga väljare som stöder demokrati och åsiktsfrihet röstar på (kd) och mer vänsterinriktade väljare röstar på (v). Kom ihåg det ni som går till valurnorna september 2014.