Berdrägerier på nätet.

Helt uppriktigt sur på den som går på uppenbara bluffanonser, såna måste ha en enorm vilja att bli lurad.

Det är ju faktiskt "torskarna" som håller igång denna osmakliga verksamhet, om inte folk var så lättlurade och blåögda så skulle det inte finnas bedrägeriannonser, iaf inte så uppenbara som många av dom som finns nu.

Tyvärr så är det den bistra sanningen. Att folk blir lurade av slipade telefonförsäljare är försåtligt, lika så dom som blir lurade på handpeningen på bostadsmarknaden, för där är det lite annolunda. Men hur någon kan gå på så löjligt orimliga annonser som finns på möbler, hemelektronik, kända konstverk, fordon och annat är däremot inte lätt att förstå.

Kunde man bara få folk att fatta att det inte fungerar så att någon praktiskt taget ger bort något värdefullt till helt okända personer, så skulle bedragarna snart vara ett minne blott. En helt oanvänd iphone av senaste modell kostar inte en tusenlapp, om det inte handlar om bedrägeri eller häleri, så enkelt är det faktiskt.

Det är egentligen otroligt att detta kan fortgå år efter år. Förstår inte hur folk över tid kan fortsätta bli lurade på detta vis, hela konceptet borde rimligen självdö efter en tid, men icke, för det spelar tydligen ingen roll hur mycket det varnas om det, alla ska göra "det stora klippet"

Har tyvärr lite svårt att respektera sjukligt naiva människor som missar uppenbara varningssignaler.
 
Några viktiga varningstecken:
 
Priset är inte rimligt. (att googla en minut eller två ger snart en ganska bra bild)

Säljaren tar endast emot förskotsbetalning.

Personlig överlämning/ hämntning är inte möjligt.
 
Identitet på det du köper IMEI, tillverknings nummer liknande går inte att få.

Oregistrerat telefonnummer och i övrigt bristande kontaktuppgfter.


MVH// lite bitter över att det inte är sånt här utbildningen jag gick handlade om, inte ens lite, hade nämligen varit kul att arbeta med.