Strukturell rasism, och tvivelaktig politik.

En 63-årig man från Karlskoga som påträffats med 1,64 promille alkohol i kroppen frias för grovt rattfylleri. Enligt rätten är det allmänt känt att personer från olika folkgrupper reagerar olika på alkoholintag och det går därför inte att avgöra om mannen, som är asiat, druckit före eller efter bilkörningen.

Advokatsamfundet
ryterifrån, och påtalar att det är fel av regeringen att inte följa sina egna lagar. Och det går väll inte mer än hålla med om att det är något väldigt konstigt när politikerna är så inkompetenta att dom inte ens kan följa jalgarna dom skapat för att kunna komma undan med vad som helst.

Riksdagsstyrelsen föreslår att riksdagen lägger ner tidningen Riksdag & Departement. En formell framställning har nu överlämnats till konstitutionsutskottet.
Frågan är om en upplyst allmänhet, med insyn i politiken ett hot mot demokratin eller ett hot mot våra politiker?

Infrastrukturen
lider stora problem med förseningar och inställda resor har tågtrafiken i Sverige i princip fördubblats på två decennier. Skiftet från väg till spår har överträffat förväntningarna, och storstadsregionernas behov av bättre pendlingsmöjligheter och smidigare resvägar fortsätter att växa.
Det är rätt patetiskt att vi har så många politiker, men inga av dom är itnreserade av att styra upp någonting bra ur skiten.