Då var det officiellt, Ryssland går i krig och ockuperar delar av Ukraina.

08:14 Finska Huvudstadsbladet går ut med nyheten att Ryska styrkor intagit en ukrainsk militärflygplats på den östra delen av Krimhalvön

I svenska medier är det fortfarande på eftermiddagen säkert kunde fortsätta på de seenaste dagarnas vetskap att det inte handlar om ryska styrkor. Det trotts att flertalet av tidningarna publicerar bilder på personer iförda uniformer med rysk insignia.

15:27 Russian Federation Council's Committee on Foreign Affairs recommends senators to permit use of force in Ukraine. Kommande beslut Duman.
 
Många har gått bet när sjukdomsinsikt saknats. Psykopaten är ofts väl medveten om att föra sig rätt, vara trevlig och att inge ett gott och felfritt intryck – det ingår i störningen.
 
15:46 Carl Bildt twittrar för fullt så frågan Ukraina är snart löst...

16:36 Och då var även det officiella beslutet taget. Ryska styrkor får klartecken att gå in i ukraina.
 
Det är en onekligen tur att detta inte kunde inträffa... Det är trotts allt peace in our time som gäller...

Själv frågar jag mig nu hur stora delar av Ukraina som Putin kommer få plocka på sig innan de västerländska politikerna sammlat tillräckligt mycket mod för att göra något. FNs säkerhetsråd är som vanligt bakbundet.

EU är en part i förvärrandet av konflikten och lär inte under EUflagg ta ansvar för sina handlingar, att kriga vore ju emot principiperna för den ideologiska grunden.
 
Tystnaden från svenska politiker och företrädare är sorglig och direkt fruktansvärd, men inte förvånande...
 
Ryssland har ingen militär intention. Det har svenska politiker varit mycket tydliga med. Bör kanske strunta i sånt här trivialt och titta på melodifestivalen istället som alla andra.
 
President Putins väg mot en annektering av Ukraina ligger helt öppen. Världen kommer att vara enig i sina fördömanden. Men ingen kommer att ingripa för att stoppa Ryssland. Putin har åter blivit en av de stora killarna på skolgården som ingen vågar mucka med. Det med alla västpolitikers goda minne, även om ingen kommer erkänna sina misstag... politiker kan trotts allt inte göra fel.